TShirt2 kami dah masuk seluruh pelusuk & ceruk kampung di Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak & dunia!

cetak tshirt
Macam2 stail TShirt kami buatkan untuk anda!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar, ? Kami harap anda sentiasa sihat bersama keluarga tercinta & sentiasa dimurahkan rezeki.

Anda percaya tak dengan statement kat atas ni?

Jika anda bersungguh2 nak order TShirt untuk group anda tapi pening kepala sebab tempat anda tak ada pun tempat nak order TShirt tu!

atau anda memang betul2 nak order TShirt dengan kami tapi kurang yakin sebab guna online & jauh dari tempat anda!

Anda tak payah dah risau….meh saya cerita sikit ye!

Semenjak Tahun 2011 lagi kami dah buat bisnes TShirt online ni & paling jauh kami pos adalah ke UK (United Kingdom). Pelajar Malaysia disana yang order TShirt Muslimah dengan kami.

Ada juga kami pos ke Korea Selatan. Juga student Malaysia disana. Lihat bukti gambar mereka pakai baju tu disana.

cetak tshirt muslimah Cetak TShirt
Belakang tu gambar bukti diaorang dari Korea. Saya yang mintak diaorang ambik gambar kat tempat yang ada tulis tulisan Korea. Nak jadi testimoni sikit.

Tapi…..bukan saje ke Korea & UK…kami juga dah pos ke Jordan, Poland, Brunei & Singapore.

Semalam baru pos 1 parcel ke Brunei. Singapore pun dah banyak kali.

Kos pos ke Singapore agak murah kalau guna courier kami iaitu 500gm pertama RM18 & 500gm seterusnya RM8. Sangat murah & berbaloi dengan tukaran matawang Singapore.

So…kalau ke luar negara kami dah pos, apalagi Malaysia.

Kami dah pos beribu2 helai seluruh pelusuk Malaysia & Sabah/Sarawak. Dari hujung perlis, pedalaman Pahang, ke Kuala Penyu di Sabah, bahagian Song dan macam2 lagi nama tempat yang pelik2 & tempat yang dapat akses internet.

So…bagi anda yang susah nak buat TShirt di area tempat anda, inilah masanya group anda boleh pakai baju sedondon yang anda tak pernah terfikir sebelum ni sebab kedai buat TShirt jauh.

Zaman dulu2 masa saya sekolah, agak susah nak cari tempat buat TShirt sedondon camni.

Tapi dengan Internet sekarang, anda diceruk2 kampung pun dah boleh tempah dah. Janji tempat anda ada line internet. So, gunakanlah peluang ni sebaik mungkin!
Paling tidak pun order guna Whatsapp. Bertalu2 mesej masuk nak order bila ada Whatsapp ni.
Dulu saya tak terbayang pun boleh pakai TShirt sedondon macam sekarang sebab dulu mana ada internet. Kedai print TShirt jauh sekali.Ni zaman teknologi ni, kalau tempat anda kat ceruk2 kampung pun,masih boleh order TShirt bercetak ni.

Tak ke seronok gilller tu.

Nak ingatkan jugak ni…..pada cikgu2 yang nak tolong order untuk anak murid atau sesiapa saje yang nak order TShirt tapi tempat nak order baju jauh dari tempat anda…inilah masa & tempatnya.

Bertindaklah segera sebelum 2016 melabuhkan tirainya!

Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Seperti biasa…kalau tak kongsi gambar2 TShirt yang kitaorang buat sebelum ni memang tak sah punya!

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI

Jika design yang ingin dicetak terlalu kecil atau halus,
cukup sekadar cetakan sekali sahaja tetapi dilayang
beberapa kali.

Design kecil tak perlu tindih 2 kali sebab risiko design
tersebut akan jadi double atau tebal nanti.

Ikut naluri, pengalaman & kreativiti masing2!

Cer tengok apa cerita kami hari ni?

tshirt-hari-sukan-negara-3

Sori…ambik gambar guna hp. Design nampak blurr sikit tapi kalau gambar betul2 memang cantik design ni. Saya pakai teknik halftone. Tak payah tracing. Just guna special printer untuk dapatkan gambar camtu.

tshirt-hari-sukan-negara-4

Tengok gambar bawah ni…betapa gembiranya diaorang dapat baju tu.

tshirt-hari-sukan-negara

tshirt-hari-sukan-negara-2

Selain daripada TShirt ni, banyak juga TShirt kelas jenis Raglan yang kami terima. Contohnya macam bawah ni.

 

cetak-baju-raglan-kelas

cetak-baju-raglan-kelas-2

Depan nombor tu sama setiap baju. Guna nombor Doodle. Nombor tu saya kena buat putih dulu, pastu tindih hitam. Baru kartun doodle tu menyerlah.

tshirt-cetak-johor sulam

tshirt-cetak-johor-2 sulam

sulam baju johor

Selain daripada printing, saya juga banyak dapat tempahan sulam atau embroidery. Ni antara contohnya…kalau anda rasa anda berminat nak tempah, kontek kitaorang segera ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

baju-vest-kerajaan

Baru2 ni saya juga dapat tempahan vest dari Klinik di Sabah bah. Sulaman logo kerajaan & logo klinik. Belakang tulisan. Agak banyak kerja nak sulam tapi bila siap memang sangat puashati….

baju-vest-kerajaan-3baju-vest-kerajaan-2

Ada macam2 lagi tempahan yang saya sempat siapkan sebelum ni. Antaranya macam gambar bawah ni….

cetak baju kelas baju kelas tshirt kelas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

baju grup dscn0246 dscn0245

 

 

 

 

 

 

 

dscn0230 dscn0228 dscn0223

 

 

 

 

 

 

 

dscn0214 dscn0213 dscn0212

 

 

 

 

 

 

 

dscn0204

 

 

 

 

 

 

 

Ni antara TShirt2 yang sempat saya upload dalam blog ni hari ni. Ada banyak lagi gambar & tak dapat nak upload semua. Penuh blog ni nanti.

Anda boleh pilih macam2 jenis TShirt kat katalog2 atas nun kalau guna komputer & klik kat MENU kalau guna hp ye.

Pastu prepare design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju untuk saya bg harga. Pastu, ikuti langkah2 dibawah ni…..

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sebagai penutupnya hari ni…dapatkan Tips Bisnes TShirt yang saya nak kongsikan dengan anda hari ini :

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI

Jadikan pelanggan atau bakal pelanggan anda seperti kawan.
Jangan hanya menumpu kepada nak untung je. Niat untuk
bantu pelanggan2 ini untuk dapatkan apa yang mereka nak.

Nanti tuhan akan membantu anda….PERCAYALAH!

Oklah ye….jumpa lagi dilain siaran. Baaiaaiiiii……..

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu :
Abg Nik & Kak Salina

 

 

 

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 11/10/2016, in Baju Company, Baju Family Day, Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju Kelas, Umum and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: