Monthly Archives: April 2015
Korang tengah cari baju jersi lengan panjang ke? Cer tengok ni…..
Hai & Salam Cetak baju pada korang semua,
Apa khabar? Aku tanya apa kabaaaarrr….semuaaaa…?
Kitaorang doakan korang sentiasa sihat sokmo. Kita doakan orang, In Sha Allah, berbalik kat kita balik nanti.
Hari ni straight to the point lah….sebelum ni, ramai betul customer terutamanya customer perempuan cari baju kain jersi lengan panjang. Alhamdulillah…kesedaran nak menutup aurat tu ada.
So, setelah berpusing2 cari baju lengan panjang tu, saya jumpa satu company ni iaitu arorasport.
Tapi saya hanya promote baju2 tertentu je sebab sebelum ni pernah promote tapi masalah stok pulak. Nanti kesian kat customer.
Yang ini pun saya cuba dulu. Kalau ada masalah stok jugak, maknanya saya terpaksa berhenti jugak promote nanti.
Cuma nak bagitau….baju jersi lengan panjang ni, untuk permulaan, saya terima 10 lai ke atas dulu. Kalau sambutan menggalakkan, saya akan turunkan kepada 5 lai ke atas nanti.
Bukan sekadar lengan panjang biasa tapi ada juga baju muslimah kain cotton yang saya nak promote ni.
So, sape2 yang berminat nak order, cam biasa lah ye…
Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :
1. Emel ke adminkomisen@gmail.com ;
2. Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;
3. SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau
4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)
Ini design baju yang saya katakan tu ye….
Ok…kalau nak order bagitau ye…
Selain daripada baju diatas, saya juga ada jual baju Raglan lengan 3 suku, body putih lengan hitam & body grey lengan hitam.
Bawah ni antara baju2 yang saya dah print sebelum ni untuk tatapan korang….
Ni baju Raglan print Senior kat depan. Banyak yang order camni terutamanya senior2 yang dah tahun akhir kat sekolah, kolej, U dll.
Belakang 2 kaler print & depan 1 kaler. Simple je tapi penuh makna & kenangan.
Selain daripada tu….
Yang ni print 3 kaler. Putih, hitam & merah. Sori…gambar blur skit sebab ambik gambar guna handphone. Yang ni print guna locking. So, sharp sikit dia punya design.
Yang ni pun sempoi je. Semua design customer bagi. Memang cantik betul. 2 kaler depan & 2 kaler belakang. Memang masuk kaler dia.
Selain daripada tshirt Raglan lengan 3 suku, kitaorang ada jugak jual baju Raglan lengan pendek cam bawah ni.
Ni antara baju yang kitaorang print untuk baju Raglan tu…
Ni just 1 kaler print je. Cuma nak tunjukkan gambar baju tu je.
Maknanya….macam2 pilihan baju yang ada dalam blog kitaorang ni.
Cumanya..kalau memang nak design baju sendiri & jahit lain, saya hanya terima 50 helai ke atas je sebab kos buat baju ni bukan murah sebenarnya. Nanti nak cover GST lagi. Kos pos lagi. Tu yang ambik banyak2 sekali tu.
Oklah…setakat ni dulu buat kali ni. Bagi sesiapa yang nak order TShirt jersi lengan panjang, korang bolehlah mula buat tempahan sekarang. Takut stok habis kang.
Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :
1. Emel ke adminkomisen@gmail.com ;
2. Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;
3. SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau
4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)
Jumpa lagi korang….baaaiiiii.
Yang Ikhlas Membantu,
Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuIAM.com
Kami sediakan macam2 jenis TShirt & printing untuk korang…..
Hai & Salam Cetak Baju pada semua,
Apa khabar? Lama dah rasanya tak bersua dalam blog ni. Memang tak pernah bersua pun….rupa pun tak pernah nampak…hihihihi.
Harap2 korang sihat sokmo & sentiasa bahagia le hendaknya. Kitaorang pun…Alhamdulillah. Makin hari makin melimpah rezeki tuhan bagi. Syukur sangat2…
Untuk pengetahuan korang, Alhamdulillah kitaorang dah ambik staf sorang untuk bantu kerja2 printing & prepare blok printing. Nak harap pada kitaorang je, memang tak cukup tangan, kaki, mulut dll.
Memang staf sorang ni banyak membantu. So, mana2 order yang tersangkut tu dapat le cepat sikit.
Pada saya sendiri…terus terang saya bagitahu yang saya dah buat bisnes ni 6 tahun dah tapi masih lagi secara part time. Wife yang buat full time. Tapi walaupun camtu, syukur…rezeki tu kalah orang yang buat full time.
So….target saya dalam 5 tahun lagi, saya akan buat bisnes ni full time. Target saya jugak mempunyai kilang yang boleh menampung permintaan tinggi dari customer nanti. So, pada korang yang dari dulu sampai sekarang follow blog kitaorang, terima kasih banyak2 diucapkan & folllowlah sampai bila2. Mana tahu korang akan dapat banyak manfaat dari kitaorang nanti terutamanya bila saya dah start berhenti kerja & buat full time nanti ye.
Ok….bagi korang yang tengah mencari tempat nak printing baju korang, cuba stop sejenak kat sini & cuba survey apa yang kitaorang boleh offer kat korang.
Apa yang korang dapat kat blog ni?
1. Macam2 jenis brand & katalog baju yang berkualiti.
2. Harga yang berpatutan. Student paling ramai order ngan kitaorang.
3. Website untuk buat sendiri design nak print. Susah nak cari dalam Malaysia ni…
4. Artikel2 yang ada macam2 maklumat pasal printing & bisnes baju.
5. Kos pos tak payah pikir sebab kitaorang bagi kos pos FREE untuk Semenanjung & separuh harga untuk Sabah Sarawak.
6. Layanan yang memuaskan(In Sha Allah, persoalan akan dijawab segera)
7. Tips2 bagi bantu korang untuk start & kembangkan bisnes TShirt korang.
8. Ebook untuk bantu start bisnes TShirt
9. Macam2 jenis printing – silkscreen printing, sulam & heat press.
dan macam2 lagi. Korang2 godek le sendiri dalam blog ni kalau nak tahu apa yang kitaorang boleh offer kat korang.
So…buatlah keputusan bijak korang sendiri. Kalau korang tak order tshirt sekarang..bila lagi kan.
Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :
1. Emel ke adminkomisen@gmail.com ;
2. Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;
3. SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau
4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)
Ok…hari ni saya nak kongsi jugak ngan korang yang saya sekarang ni buat nombor2 belakang guna stiker. Dah tak guna printing biasa sbb print biasa agak remeh & banyak kerja.
Cuma stiker ni saya guna yng berkualiti sikit. Kita panggil Plastisol Pre Cut Stiker. Ramai dah guna nombor camni. Korang boleh pilih samada nak nombor yang ada logo EPL ataupun tak ada.
Contoh macam bawah ni…
Cantik tak? Nama tu guna printing. Nombor tu je guna stiker. Kalau tengok macam bukan stiker. Memang cantik.
Ada beberapa jenis nombor yang saya offer. Antaranya…
Jenis NICKY kaler hitam
Jenis NICKY kaler putih
Jenis ADEN Kaler hitam
Jenis ADEN kaler putih
Jenis ADI kaler putih
Jenis EPL kaler putih
HARGA : 1 NOMBOR ~ RM5.00
So, pada korang yang excited nak order baju beserta nombor ni, boleh order ngan kitaorang nanti ye.
Ok…seperti biasa, kalau tak berkongsi cerita memang tak sah.
Ini ada beberapa cerita tentang tempahan yang kitaorang terima sebelum ni ye. Ni hanyalah sebahagian. Banyak lagi tak masukkan sebab nanti penuh lak blog ni nanti.
Cerita 1
Yang ni tempahan nombor seperti sebelum ni.
Depan logo 3 kaler & depan 2 kaler. Agak mencabar jugak nak print ni sebab saya print sekali dengan logo sekali tapi Alhamdulillah…dipermudahkan.
Belakang nama print & nombor stiker seperti diatas.
Cerita 2
Yang ni untuk surau & printing special skit. Gold ngan hijau.
Design memang datang terus dari customer. Tinggal nak print je.
Print Gold mahal skit dari print biasa sebab guna serbuk Gold. Cara printing sama jugak tapi mesti kena guna kain silkscreen yang lubang besar supaya dye dia mudah keluar sebab dia guna powder bancuh ngan paste.
Cerita 3
Kalau nak jimat & nak murah sikit, buat semua nombor untuk semua baju. Kalau nombor jersi lain2 setiap baju, 1 nombor dah RM5 & 2 nombor RM10. Tak termasuk harga baju & printing lain lagi tu. So, ini cadangan saya kalau nak jimat sikit. Terpulang pada korang jugaklah ye.
Tapi nombor jersi, memang jadi pilihan ramai….
Cerita 4
Selain daripada TShirt, kitaorang ada jugak print beg kain. Beg kain ni biasanya sesuai untuk orang yang ada seminar, mesyuarat, kursus dll.
Cerita 5
Yang ni contoh baju jersi tapi ada logo EPL kat nombor tu. Terpulang pada masing2. Kalau tak nak ada logo tu, pilih je nombor yang tak ada logo tu.
Tengok….sampai Sandakan dah baju teman…hihihhi.
Cerita 6
Student MRSM pun ramai yang order ngan kitaorang. Design semua diaorang buat sendiri dalam customink.com je. Tak yah pening2 nak cari design. Semua ada kat situ. Macam yang ni depan lencana guna stiker & yang lain print.
Belakang ada lagi tapi tak sempat nak upload.
Oklah…rasanya setakat ni dululah ye. Banyak lagi kerja nak buat ni.
So….cam biasa…
Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :
1. Emel ke adminkomisen@gmail.com ;
2. Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;
3. SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau
4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)
Sampai jumpa lagi, korang….baaaiiii….
Yang selalu disini,
Abang Nik & Kak Salina
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
















































