Bisnes TShirt boleh dapat income lumayan kalau betul cara…….

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Bertemu lagi kita dalam blog mohcetakbaju.com yang sentiasa bantu sape2 je kat luar sana untuk sama2 buat duit dengan kami…online atau offline.

Pada korang yang baru lawat blog kami ni, selamat datang diucapkan & cer survey kat blog kitaorang ni apa yang korang boleh dapat.

Kalau korang nak tahu, ada beberapa jenis pelawat yang masuk blog kitaorang ni.

  1.  Pelawat yang cari TShirt cetak sendiri untuk aktiviti diaorang sendiri.
  2. Pelawat yang tolong orang untuk buat design baju sendiri tapi tak ambik untung. Just tolong je.
  3. Pelawat yang BUAT DUIT dengan promote design diaorang sendiri & mintak kami buatkan.
  4. Pelawat yang BUAT DUIT dengan cari pelanggan untuk buat apa sahaja jenis TShirt untuk aktiviti diaorang.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pelawat no.3 & 4 sebab ramai jugak yang dah daftar ngan kitaorang untuk jadi ejen TShirt kitaorang.

Cuma nak bagitau je…jadi ejen kitaorang ni bukan macam ejen bisnes yang lain.

Kalau bisnes lain, nak jadi ejen senang je. Promote, ada orang order & terus dapat komisyen.

Kami bukan camtu.

Kami ajar korang buat bisnes TShirt dengan cara sebenar. Korang dapat harga ngan kitaorang & pandai2 le korang mark up sendiri nanti.

Camtu le kami belajar buat bisnes TShirt dulu2. Tak pernah pun saya mintak komisyen dengan supplier tapi saya sendiri struggle untuk ambik untung dari bisnes tu.

Saya nak bagi contoh beberapa orang pelanggan saya yang sekarang ni tengah order beberapa ribu lai dengan saya & mereka tak cetak baju tu sendiri. Just ambik untung atas angin je.

  1. AGENT 1 – Beliau mula deal dengan saya dari tahun lepas lagi & sentiasa order sehingga sekarang.Dia ambik order dari sekolah sekitar Sandakan, Sabah & setakat ni hampir 2,000 helai kot dah order dengan saya. Sekarang pun ada lagi order dia saya tengah siapkan. Dia guna semua tips yang saya berikan dalam emel selepas dia join menjadi ejen saya.
  2. AGENT 2 – Dia ni budak lagi. Baru form 4. Sekarang ni tengah siapkan order dia jugak hampir 2,000 helai.Dia ambik order dari semua sekolah seluruh Malaysia dengan 1 design tapi banyak kaler baju. Saya tak dapat tunjuk kat sini sebab nanti customer dia tahu dia buat dengan saya nanti.
  3. AGENT 3 – Dia ni lepasan sekolah. Baru lepas SPM. Tempahan dia dalam 1,000 helai jugak. Sama macam tadi…dia ambik order budak sekolah seluruh Malaysia.Yang ni baru lagi & belum start lagi print baju dia sebab ada baju custom made kena buat.
  4. Agent2 lain – Yang lain jugak ada yang order tenggelam timbul. Ada banyak & ada sikit tapi itu bukan masalah. Janji ada je tempahan masuk.

Saya sendiri pun, Alhamdulillah…..kebelakangan ni order sekali ganda masuk berbanding tahun lepas.

Tu yang sekarang ni sebulan sekali baru update blog ni. Tak menang tangan nak layan customer yang berderu2 masuk sekarang ni.

Alhamdulillah…rasanya sebab kitaorang buat sistem ejen ni kot yang bertambah lagi order ni kot.

Ada je orang order nak buat TShirt diaorang. Syukur sangat2.

So…ini menunjukkan bisnes TShirt ni memang boleh buat duit & sangat lumayan kalau kena caranya.

Korang bayangkan jelah…..setiap hari manusia semakin membesar & diaorang ada macam2 aktiviti yang diaorang join.

So….orang pakai TShirt ni tak pernah habis. Ada je sepanjang masa.

Tu saya just promote kat Malaysia. Belum masuk oversea lagi tu. Kalau masuk oversea, lagi tak menang tangan kitaorang nak siapkan baju tu.

Sape2 yang nak join jadi ejen kitaorang, klik je link dibawah & masukkan detail korang.

Pastu tunggu emel2 yang masuk ke inbox korang untuk tips & bagaimana caranya nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang mencari macam2 jenis TShirt readymade, saya ada sediakan macam2 jenis TShirt untuk pilihan korang.

Cer klik link2 bawah ni untuk pilih apa sahaja TShirt yang korang nak :

 

oren sport

 

 

 

 

So..ada 6 katalog baju readymade utk pilihan korang. Klik je mana2 yang korang suka & bagitau kitaorang nanti kod baju mana yang korang berkenan tu ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada lagi 2 pilihan baju…Raglan & Muslimah. Cer klik bawah ni….

 

Semua ada & semua bergantung pada korang sendiri. Tak tahu…tolong tanya ye.

Ok…apa cerita cetak baju kitaorang hari ni?

Yang ni special sikit sebab printing baju atas baju. Actually ruang nak print dah tak muat, pastu terpaksa le print baju kuning tu atas baju hitam.

Kebetulan lak, baju hitam tu cat dia belum kering. So, terpaksa le letak baju atas tu.

Alhamdulillah….dapat jugak jimat ruang.

Yang baju group paintball. Depan 2 kaler & belakang nama nombor. Semua buat dalam Customink.com untuk buat design tu sendiri. Baju guna lengan panjang microfiber brand Gildan. Memang sesuai untuk aktiviti2 lasak.

Yang ni gambar orang guna stiker & yang tulisan tu printing biasa guna silkscreen printing.

Kalau gambar ori camni, saya suggest guna stiker je. Lagipun kuantiti sikit. Nak print biasa tak berbaloi.

Yang ni khas untuk geng memancing. Semua design nak print tu customer sendiri yang bagi. So..base on design tu, kitaorang transfer ke atas baju. Inilah hasilnya.

Ok…setakat ni jelah dulu ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Actually bertimbun lagi gambar yang kitaorang belum sempat upload. In Sha Allah…saya akan masukkan macam2 lagi untuk artikel akan datang.

So, jumpa lagi ye….baaaaaiiiiiii….

Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

About Nik

Stesen Cetak Tshirt Online Anda walau dimana jua anda berada!

Posted on 06/04/2017, in Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju jersi, Baju Kelas, Umum and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: