Blog Archives

Alhamdulillah….ramai yang puashati dengan servis kami!

TShirt ainix mohcetakbaju

Hai & Salam cetak baju semua,

Apa khabar semua? Korang masih mencari2 tempat nak cetak baju ke?

Apakata korang stop kejap kat blog saya ni & cuba survey kat sini dulu apa yang korang boleh dapat disini.

Sambil2 tu cuba baca testimoni2 pelanggan2 kitaorang sebelum ni. Bukan apa….just nak bagi konfiden sikit yang kitaorang ni memang serius buat bisnes TShirt ni.

Alhamdulillah hampir 99% puashati dengan servis & kualiti baju yang kitaorang ada semenjak Tahun 2010 lagi.

Cer baca ni…..

Arif SMK Mahsuri

Arif SMK Mahsuri 2

Mula2 customer bagi gambar baju camni. Pastu saya adjust2 skit design dia cantik sikit. Baju ni custom made ni. Jahit lain. Saya terima custom made dalam 60 lai ke atas. So, dia order 60 lai…saya terimalah order dia.

Dipendekkan cerita, siaplah baju dia macam bawah ni.

Arif SMK Mahsuri 3

Arif SMK Mahsuri 4

Tengok..baju tu ada brand kitaorang AINIX. Ni bukti lagi yang tunjukkan diaorang tengah sakan pakai baju tu beramai2…

Arif SMK Mahsuri 5

Tahu tak apa kata diaorang? Diaorang kata….

Nama: Amirul fikri
Alamat Emel: amirulfikri456@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: pertama kali order memang rasa risau, sebab dealer jauh dari tempat kami. tetapi bila dh siap, semua pelajar bagi respon yang baik utk baju ni, and servis dari mohcetakbaju ni memang cepat, tiada kecacatan atau kekurangan. we proud of you.

  • Ni ayat asal customer tanpa sebarang pindaan.

Ok..kalau nak tengok lagi apa kata pelanggan2 kitaorang, klik button bawah ni & buatlah keputusan bijak korang sendiri ye.

KLIK SINI SEKARANG

Oklah ye….actually ramai lagi yang bagi testimoni tu tapi tak sempat nak masukkan dalam blog ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So, tak apa…kita tinggalkan dulu pasal testimoni tu.

Apa cerita baju2 yang kitaorang print sebelum ni?

tshirt kartun

tshirt kartun

Ni TShirt Avengers yang customer order sebelum ni. Kalau order setakat 2,3 puluh helai je, tak ada masalah copyright. Yang masalahnya kalau beratus ribu lai memang tak bolehlah sebab itu dah jadi bisnes besar-besaran tu.

Yang order design2 macam adidas, puma dll pun ada dengan saya. Kalau order sikit2 ni tak jadi masalah pun. Korang nak order jugak, bagitahu le nanti.

sulam topi

topi sulam

sulam topi

Selain daripada printing silkscreen biasa, kitaorang ada jugak servis sulam baju & topi. Ni antara topi2 yang kitaorang sulam baru2 ni.

Baru2 ni ada banyak jugak kitaorang sulam jaket & baju tshirt. So, kalau korang nak sulam pun boleh tapi nak bagitau…sulam ni harga dia fix skit sebab harga sulaman ikut stitches.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni printing biasa je sebab 1 kaler je. Design tu diaorang ambik dari page “Buat Design Sendiri” kat atas nun. So, sape2 pun boleh buat design tu.

tshirt group

tshirt bear

Cantik tak? Yang ni saya suka. Cantik design dia. Sambil2 tu ada jugak selit design ni untuk baju anak saya sekali. Nak buat jugak satu untuk abah dia tapi nampak macam tak cute lak pakai baju bear tu…hehehe.

tshirt jkr

tshirt jkr

Ni baju JKR ni. Design diaorang bagi & kitaorang terus print je. Simple je sebab 2 kaler. So, mudah sikit le.

tshirt family day

tshirt family day

Yang ni baju family day. Design pun ambik dari Customink.com. Simple & sempoi.

tshirt group

tshirt cetak

 

tshirt kelas

Ini 2 customer berlainan. Design pun customer sendiri saya bagi tapi kena edit balik sebab kalau guna design asal, bila dibesarkan dia jadi pecah.

So, nak selamat & cantik, saya kena edit balik supaya tepi design tu sharp & cantik bila print out.

tshirt I AM

tshirt I AM

Selain daripada TShirt biasa, kitaorang banyak juga terima tempahan baju I AM. Bukan setakat baju I AM biasa tapi macam2 jenis baju diaorang order. Tapi harga akan bergantung pada jenis baju yang diaorang pilih jugak. Nak pilih font sendiri pun boleh. Terpulang pada masing2.

tshirt I AM

Yang ini customer order campur2 design tapi setiap design 5 helai ke atas. Memang sempoi betul.

DSCN2940 DSCN2870 DSCN2863 DSCN2810

Ini antara tempahan2 yang sempat saya upload dalam blog hari ni. Ada banyak lagi dalam kamera tapi tak sempat nak tunjuk.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…pada sape2 rasa konfius & ragu2 dengan bisnes kitaorang, bacalah apakata pelanggan2 kitaorang sebelum ni.

Itu yang mampu kitaorang konfidenkan kan korang dengan bisnes cetak baju ni. Tapi keputusan bijak terletak pada korang sendiri ye.

So, jumpa lagi lain kali ye….baaiii…baiii…

KATA-KATA HIKMAH :

Jika kita bisnes & berniat hanya untuk dapatkan untung, hanya untung semata2 yang kita dapat.

Jika kita bisnes kerana Allah, ingin membantu & mendapatkan untung, kita bukan saje dapat untung tapi keberkatan berniaga & kepercayaan orang terhadap bisnes kita.

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com – BAJU KAHWIN/REWANG

 

Tempah TShirt kelas atau group awal tahun…sepanjang tahun boleh pakai..

TShirt ainix mohcetakbaju

Hai & Salam cetakbaju semua,

Selamat berjumpa lagi dalam blog mohcetakbaju.com. Alhamdulillah…blog kami ni setiap bulan atau beberapa kali sebulan kitaorang akan update. Bukan apa..nak bagi konfiden kat korang yang bisnes kita memang sentiasa berjalan & akan berkembang lagi dan lagi..In Sha Allah.

Alhamdulillah jugak, dah start bercuti dari kerja asal tu, banyak betul masa nak kembangkan bisnes ni. Mana yang nak siapkan cepat pun, boleh consider lagi. So…bertambah sikit le order tahun ni, In Sha Allah.

Hari ni saya nak cerita sikit pasal baju kelas atau baju group ye.

Tiap2 tahun, terutamanya awal tahun, student tak ramai sangat nak order baju kelas. Tak tahu kenapa..tapi bila tengah tahun & akhir tahun, baru berebut2 nak order baju2 tu.

Tahun ni…apakata ubah sikit. Tempah baju2 tu awal2 tahun. Nanti baju tu boleh pakai sampai hujung tahun. Pakai ramai2.

Kan seronok tu. Ni kalau dah nak cuti baru nak order, nanti sorang2 je pakai kat rumah. Kang ke tak best tu.

So, pada sape2 yang nak buat baju group korang…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tak tahu nak buat design?

Tak apa…..baca ni…

Iklan Design TShirt

Tak tahu nak pilih baju apa? Nak baju yang lain dari yang lain ke?

Kitaorang ada baju Raglan, cam bawah ni.

Raglan Kod 1028 Charcoal Copy

Raglan Enzo 2 copy Raglan Enzo 1 copy

Hoodie Raglan Matahari copy

Baju Raglan matahari

Macam2 jenis Raglan ada.

Tak pun korang nak baju jersi lengan panjang. Ada jugak…Takpun klik button bawah ni….

baju jersi lengan panjang arorasport

KLIK SINI SEKARANG

 

Atau nak baju muslimah….pastu klik button bawah sana…

Muslimah SK02

KLIK SINI SEKARANG

Atau nak yang biasa2 je & murah2 je….ada jugak…

Baju roundneck 4square 2015 175gsm

KLIK SINI SEKARANG
Macam2 ada sebenarnya….korang godek2 je dalam blog kitaorang & cari kat page atas2 nun untuk macam2 lagi jenis & stail baju. So, terpulang pada citarasa korang sendiri. It’s up to you….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah….macam biasa. Mari tengok apa cerita baju yang kitaorang print sebelum ni….

cetak baju

Ni antara baju2 yang kitaorang kena siapkan ni. Ni mana punya mamat sesat dalam timbunan kain ni?

Nasib baik tak bungkus sekali pos ke customer. Tetiba je muncul ni…..hehehehe.

cetak baju

cetak baju

Ni antara baju2 yang kitaorang siapkan tahun lepas ni. Tak sempat nak masukkan dalam blog sebab banyak sangat.

So, mana yang sempat je saya masukkan. Yang ni print gold & print biasa. Print Gold mahal sikit dari print biasa sebab kos dye gold lagi mahal.

cetak baju kelas

Yang ni kali kedua dah customer ni order ngan kitaorang. Alhamdulillah….kebanyakan yang repeat order lah yang banyak membantu bisnes kitaorang.

Betul le kata tokey2 besar luar sana…jaga kualiti & jaga servis. In Sha Allah, orang akan konfiden dengan kita.

baju muslimah

Yang ni printing atas baju muslimah. Gambar bunga tu memang siap datang camtu dah. Kitaorang print kotak & Rasul In My Heart tu je. Memang sempoi.

tshirt kelas tshirt kelas

Yang ni customer bagi design tapi kitaorang edit balik jadi camni. Trend camni memang ramai student order. Nampak macam bijak jer…korang nak jugak ke? Boleh order ngan kitaorang.

tshirt memancing

Yang special untuk geng2 memancing. Design tu diaorang buat dalam customink.com kat page Buat Design Sendiri tu je.

Memang cantikkkk…….

Oklah korang. Setakat ni dululah ye. Nak gi pulun printing baju lagi ni. Ingat ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

In Sha Allah kami akan layan korang sebaik mungkin nanti ye…

Jumpa lagi ye….tata..tiiti…tutututu….tttt…

Yang sentiasa bersama anda,

Abg Nik & Kak Salina
www.cetaktee.com
www.ainixtshirt.myshopify.com
www.mohcetakbajuiam.com

2015 dalam kenangan & 2016 cetak lagi,lagi dan lagi……..

Salam cetak baju & Selamat Tahun Baru kepada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Kejap je masa berlalu. Semalam 2015, hari ni dah 2016 dah. Dah setahun berlalu camtu je.

Alhamdulillah…perancangan kitaorang dalam bisnes cetak baju ni berjalan lancar. Bagi sape2 nak join kitaorang untuk start buat duit ngan bisnes TShirt ni, jom lah. Bagi saya, bisnes pakaian atau tshirt ni antara bisnes yang sentiasa berkembang maju sebab pada saya setiap manusia akan pakai baju walau dimana saje mereka berada.

Tapi kan…dalam 2015 ni ada macam2 suka duka yang kitaorang lalui. Ada sedih & ada gembira.

So…mari saya kongsikan apa yang suka duka dalam bisnes kitaorang yang mungkin korang perlu tahu & korang nak tahu. Mana tahu korang lak lalui benda tu nanti…sape tahu kan…

Antaranya :

  1.  Tanggal 30/09/2015 – saya berjaya menghantar surat BERCUTI TANPA GAJI selama setahun mulai 01/01/2016 hingga 31/12/2016. Sebelum ni saya bekerja disektor kerajaan & isteri yang buat full time. Dah berapa tahun asyik terbantut je. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga.
  2. Tanggal 14/10/2015 – syarikat kitaorang Ainix Resources berjaya membeli sebuah mesin sulam 1 head dengan 6 pilihan warna benang brand SWF berharga RM45K dengan hasil titik peluh kitaorang dalam bisnes cetak baju ni.

mesin sulam mohcetakbaju

3.  Kami juga berjaya mempunyai tag baju dengan nama syarikat sendiri – Ainix Resources.

TShirt ainix mohcetakbaju

4.  Berita sedih dalam 2015 – saya kematian bapa pada 28/12/2015 yang lalu. Saya anggap satu kehilangan besar buat saya sekeluarga sebab beliau bukan saja bapa kepada kami tapi antara punca rezeki kitaorang murah. Kalau balik kampung, memang kitaorang akan dengar dia doa untuk anak2, satu persatu lepas setiap solat dia. Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan ditempat orang beriman.

Itu antara suka duka yang sempat saya masukkan dalam blog kitaorang hari ni.

Selain daripada TShirt, saya juga ada prepare servis untuk buat karikatur atau kartun muka sorang2. Ni antara yang disapkan baru2 ni.

Karikatur Noni

 

 

Tahun 2016 ni, saya akan cuba beri kelainan yang tak ada pada website orang lain, In Sha Allah tapi berikan sedikit masa. Bila dah banyak masa free ni, senang le nak fikir macam2 perancangan untuk bisnes tshirt ni.

So, pada korang yang nak join kitaorang buat duit dengan bisnes tshirt atau nak order tshirt group korang yang lain dari yang lain, follow je blog kitaorang sentiasa ye. In Sha Allah, korang pasti tak menyesal nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…untuk hari ni saya akan kongsikan kepada korang pelbagai jenis baju yang kitaorang pernah print sebelum ni. Ianya sebagai bukti yang kitaorang memang betul2 buat bisnes TShirt ni.

Selamat menonton!

 

Ini antara gambar yang sempat di upload daripada ribuan baju yang telah berjaya disiapkan.

So, kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada macam2 jenis baju kosong yang korang boleh pilih. Klik pada page katalog2 diatas sana untuk pilih apa sahaja baju ikut citarasa korang ye.

So….sentiasalah follow kitaorang untuk lihat apa sahaja perkembangan tshirt kitaorang…..tunngggguuuuu!!!!

Yang sentiasa ikhlas membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com

Tahun 2016 akan menjanjikan servis & design yang lebih berbeza….tungggguuuu!!!!

Banner TShirt

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Apa khabar semua? Mesti tengah bercuti sekarang ni kan. Selamat bercuti pada semua.

Hari ni saya tak bercerita panjang lebar, cuma nak ingatkan semua pelawat & regular customer mohcetakbaju.com…Tahun 2016 akan menjanjikan sedikit kelainan dari tahun2 sebelum ni.

Tahu tak kenapa saya kata macam tu?

  1.  Tahun 2016 ni saya akan bermula Cuti Setahun Tanpa Gaji untuk memberikan tumpuan 1000% kepada bisnes printing tshirt saya ini. Sebelum ni saya buat part time(saya kerja kerajaan) & isteri yang buat full time. So, saya akan mempunyai lebih masa dengan bisnes saya.

    2. Tahun 2016 ni saya akan cuba memberikan servis yang lebih mantap. Bila dah tumpuan 1000%, so saya jangka akan dapat siapkan tempahan dengan lebih cepat. Mungkin kurang dari seminggu (bergantung pada keadaan)

    3.  Tahun 2016 ni saya akan sediakan macam2 design Tshirt yang lain dari yang lain sebab masa dah banyak FREE.

    4.  Tahun 2016 ni saya akan sediakan pelbagai peluang untuk sesiapa sahaja membuat duit dengan bisnes TShirt ni. Saya buat duit, korang pun boleh buat duit jugak. Sama2 untung nanti.

    5.  Tahun 2016 ni saya akan bantu seramai mungkin rakan2 diluar sana yang nak buat duit dengan bisnes TShirt ni termasuk student, pekerja, private dll.

    6.  Tahun 2016 ni saya juga akan sediakan macam2 servis termasuk sulam(mesin sulam baru beli), heat press, cenderamata, button badge dll.

So, sentiasalah follow blog saya ni untuk korang tahu apa perkembangan yang saya akan bagitahu nanti.

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

In Sha Allah, saya akan bagi macam2 tips untuk korang juga boleh start buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Nantikan ye…….

Oklah….seperti biasa. Dah lama tak berkongsi gambar2 tshirt yang saya print sebelum ni. Untuk tatapan korang semua…

tshirt family day

baju hari keluarga

Baju Family Day ke Langkawi. 2 kaler. Simple & sempoi.

tshirt kelas

Sori…yang ni gambar blur sikit tapi cuma nak tunjuk printing kaler gold ni. Harga pun mahal sikit dari dye biasa.

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni guna baju Raglan body kelabu lengan hitam brand Enzo. Cantik jugak kalau print hitam putih cam atas ni.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni contoh baju kelas yang guna stiker & belakang print. Guna baju jenis microfiber atau jersi. Kalau korang nak gambar sebijik camni, memang saya guna stiker. Printing memang konfem mahal & saya tak sanggup buat.

tshirt kelas

Yang ni saya sempat ambik gambar belakang je. Nama sorang2 dibentuk jadi 00. Ini pun saya yang buatkan. Diaorang bagi nama je.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni pun cantik jugak. 2 kaler ni sebenarnya. Corak print kaler biru & tindih hitam.

tshirt family day

tshirt family day

baju hari keluarga

Semua design ni diaorang buat dalam customink.com. Mudah je. Lagi puas hati kalau buat design tu sendiri. Cer tengok kat page “BUAT DESIGN SENDIRI” kat bahagian atas nun.

Oklah ye……setakat ni sajelah dulu ye. Nanti kalau sape2 nak order, cam biasa ye…

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Follow blog kitaorang ni sentiasa kalau nak tahu apa perkembangan kitaorang ye!!!

Yang benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Maaf…tempahan siap 2 ke 3 minggu lepas deposit je kami terima sekarang ni!!!

Raglan Kod 1028 Charcoal CopyHai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Alhamdulillah…zaman jerebu dah berlalu. Syukur kepada Allah & semoga cuaca yang baik camni kekal sepanjang masa. Cuma risau pasal banjir lak ni. Doa2 le supaya tak ada le banjir besar cam tahun lepas berlaku lagi.

Ok….rasanya kat sebulan saya tak update blog saya. Maaf sangat2. Bukan lupa atau bisnes dah slow tapi kebelakangan ni tempahan naik mendadak terutamanya tempahan dari budak kelas. Semua nak segera sebab nak kejar cuti.

Bulan ni saje tempahan sekali ganda dari tempahan bulan2 biasa.

Itu le….saya dah pesan awal2 lagi hari tu supaya tempah awal2. Kang dah lewat ni.

Ni saya nak bagitau ni, memandangkan order agak melebihi kemampuan kami(kali pertama tahun ini & kali ketiga semenjak tahun lepas), so kami terpaksa hadkan tempoh siap dalam 2 ke 3 minggu ke atas selepas dapat deposit. Ini bermakna sape2 yang nak urgent, minggu depan atau seminggu lepas buat deposit, saya tak dapat tunaikan.

Ini kerana order yang ada sekarang ni pun dah menimbun2 & saya risau kalau saya tamak, order tak siap & nanti kena marah dengan customer kalau tak siap nanti.

So, jalan selamatnya….saya terpaksa janji 2 ke 3 minggu ke atas lepas dapat deposit ye.

Tapi kalau order lain siap cepat, saya akan cuba siapkan order lain juga dengan cepat.

Harap korang memahami le ye. Kalau tak buat camni, kami mungkin takkan tidur langsung sebab nak siapkan order korang nanti. Ini pun kami dah drag waktu printing ke malam & hujung minggu. Kalau tak…jenuh jugak nak siapkan semua tu.

Oklah….saya tak nak cerita panjang pasal tu. Tapi kalau korang nak order & tak urgent, tempahan korang sangat2 dialu2kan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Hoodie Raglan Matahari copy Raglan Enzo 2 copy Raglan Enzo 1 copy Baju Raglan matahari

Ini antara baju yang kitaorang promote & banyak lagi kat page katalog2 baju kat atas nun.

Apa cerita kitaorang hari ni?

baju kelas

baju kelas

Baju ni simple je. Just nama, nombor & tulisan depan. Geng BFF ni. Harga 1 nombor lain & 2 nombor lain ye. Bgtau kitaorang nanti kalau berkenan nak print baju camni ye.

tshirt hari sukan

hari sukan negara

Yang ni logo Hari Sukan Negara. Tempahan baru2 ni masa hari sukan negara baru ni. Ada 4 kaler. Kalau solid kaler camni memang agak mudah nak print. Kalau yang abstrak tu susah sikit tapi In Sha Allah, akan datang saya akan buat yang abstrak lak.

tshirt group

Yang ni just print 1 kaler depan je. Customer biasa bagi design dalam jpeg & saya akan edit balik design tu tapi kalau saya tak sempat saya akan bagi kat designer saya. Designer saya duduk kat Johor & tak pernah jumpa dah. Rasanya dah setahun dua guna khidmat dia. Alhamdulillah…memang tak mengecewakan. Memang puas hati betul.

So, bagi korang yang risau takut design tak cantik, saya akan gerenti. Memang cantik & sharp punya.

baju kelas

tshirt kelas

baju kelas

Yang ni customer sendiri bagi design. Saya touch up balik supaya nampak lebih cantik.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni customer buat dalam customink.com. Untuk anak2 murid diaorang. Cuba tengok gambar bawah ni. Seronok benor depa dapat baju tu.

Tshirt kelas

Oklah..setakat ni dululah ye. Memang sangat sibuk sekarang ni. Tu yang saya boleh janji 2 ke 3 minggu ke atas lepas dapat deposit baru boleh siap tu.

Kalau nak urgent, memang tak dapat. Bukan apa…kalau tak sempat siap, jenuh kitaorang kena marah nanti.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok..jumpa lagi. Baaaiiii…

Yang disini buat disana,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

TEMPAHAN MASIH DIBUKA. ORDER SEGERA SEBELUM TERLEWAT!!!

Raglan Kod 1028 Charcoal Copy

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog kitaorang yang masih bertahan semenjak Tahun 2011.

Hari ni dah masuk bulan 10/2015. Maknanya…kurang lebih 2 bulan lagi Tahun 2015 nak tamat.

Nak tanya ni……korang dah ada ke kenangan yang korang nak ingat dalam Tahun 2015 ni terutamanya kenangan manis bersama group korang?

Bukan apa….disamping saya nak promote TShirt untuk korang, saya juga nak ingatkan supaya korang yang ada group seperti group kelas, reunion, BFF, persatuan, group motor, geng muzik dan macam2 lagi supaya mempunyai ada satu kenangan terindah dalam hidup korang.

Selain buat aktiviti bersama, korang juga patut ada TShirt group korang yang korang boleh ingat sampai bila2.

Saya suka sangat buat contoh tshirt group kitaorang masa belajar kat UKM dulu. Time tu dah nak grad dalam Tahun 1999. Kitaorang group jantan2 Sado ni buat le baju group sendiri. Siap ada nama & nombor masing2 lagi kat bahagian belakang tu.

Baju ni memang special betul sebab apa sahaja yang aktiviti kitaorang guna baju tu. Main bola, piknik, jalan2 dan macam2 lagi aktiviti. Seronok oooo…..

Pastu, nak dijadikan cerita…..masa tu ada kawan pompuan sorang tu, nak jumpa saya time konvo. Masa tu saya pakai le baju group tu & ada nama belakang sekali. Hari tu, dia ngan adik dia melilau cari saya. Tiba2….saya rasa ada orang tepuk belakang saya. “Ni abang Nik ye?” tanya budak tu. Saya sedikit terkejut beruk sambil tanya balik…”Haah…adik ni sape?” Jawab budak tu…”Saya adik Kak Salina.”

“Oooo ye ke…?”jawab saya dalam terkejut lagi. “Kak Salina nak jumpa. Kat sana.”

Saya pelik sebenarnya camane dia dapat tahu nama saya. Rupa2nya saya pernah bagi gambar saya pakai baju tu dulu kat Kak Salina. Pastu dia nampak lak belakang nama tu NIK, tu yang senang kenal tu.

Dipendekkan cerita, dengan sebab baju tu jugak le saya berjumpa jodoh ngan Kak Salina.

So..tu le sebabnya saya cadang kat korang buat TShirt group korang cepat2. Bukan nak suruh jumpa jodoh cepat…..hihihi. Tapi nak bagi seronok bila ada baju kenangan ngan kawan2 nanti.

Oklah…..hari ni tak nak cerita panjang. Nak kongsi baju apa yang terkini sekarang ni.

Untuk pengetahuan korang, ada baju Raglan Kelabu, hitam lengan panjang & pendek terbaru untuk korang.

Raglan Kod 1028 Charcoal Copy

Hoodie Raglan Matahari copy Raglan Enzo 2 copy Raglan Enzo 1 copy Baju Raglan matahari

Memang sesuai untuk korang yang sedang cari TShirt group lain dari yang lain.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Baju Muslimah 8022 Copy

Muslimah pun ada tambahan lagi. Tapi yang ni hanya sebahagian je. Korang skrol ke atas balik, bawah header atas nun & cari je Katalog2 yang korang berkenan.

Microfiber 1804 COPY Microfiber 1804 2 copy

Kalau nak baju jersi lengan panjang pun banyak lagi pilihan lain….

baju lengan panjang jersi perempuan arorasport baju jersi lengan panjang arorasport baju netball arorasport

KLIK SINI UNTUK TENGOK MACAM2 LAGI PILIHAN BAJU JERSI LENGAN PANJANG TU…..

Oklah tu…..apa cerita hari ni?

tshirt kelas

tshirt pra universiti

Design ni saya lukis sendiri je. Customer bagi contoh design, pastu saya lukiskan balik. Pastu, tunjukkan kat dia & terus dia setuju.

Tapi design ni sebenarnya dia suruh tiru daripada satu design yang saya pernah buat sebelum ni. Cam bawah ni….

tshirt kelas

Tapi yang ini lebih dari 2 kaler. Tapi customer tu nak jimat bajet, so dia mintak buat 2 kaler je.

Selain daripada tu….

tshirt group tshirt group

Yang ni pun cantik. Kombinasi kaler dia memang naik. Buat atas baju kain jersi kod 1804 lengan pendek & lengan panjang.

Baju ni memang ramai yang order. Mungkin sebab lain dari yang lain kot.

tshirt kelas

Design ni pun sempoi jugak. Customer main lukis tangan je atas kertas. Pastu designer saya lukiskan balik. Kombinasi kaler pun cantik.

tshirt kelas

baju kelas

Ada 2 jenis baju yang diaorang pakai. Mula2 print oren, pastu tindih hitam. Alhamdulillah….sekejap je print.

tshirt group

tshirt group

baju group

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Yang ni saya tak tahu group apa. Diaorang geng2 remaja mintak saya printkan. Saya dah remaja purba. Tak tahu sangat pasal baju2 diaorang ni. Jangan print baju tak senonoh udah.

baju cetak kelas

baju kelas cetak

Ni design asal gambar baju budak2 tu tapi saya tak ada design baju camtu. Saya suggest guna baju dalam katalog saya. Lagipun, diaorang nak cepat ni sebab nak pegi ke Turki. Tu yang saya suruh dia pilih je baju mana yang ada.

Cetak baju kelas

Design baju Rafizani

Design baju Rafizani 3

Ni design asal & saya tukar dalam komputer macam kat atas nun.

Baju kelas

cetak tshirt

tshirt kelas

baju kelas

Ini baju kelas jugak ni tapi yang ni customer dah siap2 designkan dalam komputer. So, mudah sikit saya nak pecahkan kaler ikut blok & print.

3 kaler depan & 3 kaler belakang. Agak ambik masa jugak sebab nak tunggu kering satu2 design.

baju group

Yang ni simple je. Customer yang bagi semua detail & design. So, cepat sikit kalau camni.

Oklah…rasanya setakat ni dulu buat kali ni.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sebelum saya berundur, sekali lagi nak bagitau ni….kalau rasa2 nak order baju, tolong buat segera ye sebab sekarang ni dah banyak sedang menunggu. Lagi lama korang tunggu, takut lagi lama dapat baju tu nanti.

Raglan Kod 1028 Charcoal Copy

So….order segera ye.

Sampai jumpa lagi…baaaiiiiii….

Yang sentiasa ingin membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Macam2 jenis baju ada dalam mohcetakbaju.com ni. Pilih ikut suka anda ye!

 

Raglan Kod 1028 Charcoal Copy

BAJU BARU DI KATALOG ENZO

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog kitaorang di www.mohcetakbaju.com ni.

Tahun 2015 hanya dalam 3 bulan je lagi. Korang dah dapat tshirt untuk aktiviti korang ke?

Kalau ikutkan time ni le waktu puncak bagi student2 yang nak order baju untuk kelas diaorang.

Selain daripada tu, ada jugak yang sedang mencari2 baju untuk reunion, baju kawin, family day & macam2 lagi.

So, nasihat saya….kalau dah buat keputusan tu, order le cepat2. Bukan apa….bila dah menimbun order yang masuk, takut korang punya lambat dapat nanti sebab biasanya saya siapkan ikut giliran. Mana yang dulu, saya dulukan.

So….order segera ye.

Hari ni saya nak kongsi macam2 jenis baju baru & sedia ada yang saya sedang offer kat korang ye.

Antaranya ialah :

Cotton long sleeve kids Matahari copy

Baju LONG SLEEVE BUDAK Brand Matahari

Cotton vneck Matahari copy

Baju VNECK DEWASA Brand Matahari

Hoodie Raglan Matahari copy

Baju HOODIE RAGLAN Brand Matahari

Singlet Matahari copy

SINGLET Brand Matahari

Baju Raglan matahari

BAJU RAGLAN LENGAN 3 SUKU Brand Matahari

Ini antara baju brand Matahari yang saya baru promote. Kepada mereka yang mencari jenis baju yang lain dari yang lain, ada macam2 jenis korang boleh pilih. Dari yang murah, hinggalah yang mahal ikut kuanliti baju.

Korang letak mouse atau klik terus kat katalog2 baju seperti dibawah ni dibahagian atas nun & mula pilih ikut bajet korang ye.

Header mohcetakbaju

Pilihan ditangan korang & design sendiri pun korang boleh buat dalam blog kami. Apa lagi yang korang mahukan….semua ada disini…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Oklah….saya tak nak berceloteh panjang. Straight to the point, cam biasa…..apa tempahan yang saya dah buat sebelum ni ye…

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni biasa je. 1 kaler printing. Cuma nak bgtau yang belakang tu, diaorang tulis tangan & saya buat balik dalam komputer.

tshirt family day

baju hari keluarga

Yang ni pun biasa jugak. 1 kaler print. Baju family day yang murah2 aja dong. Kalau banyak kaler, nanti mahal lak kang…hehehe.

cetak baju

baju cetak workout

cetak baju

cetak baju

Ni baju2 untuk abang2 sado ni. Dari Johor. Ambik masa sikit sebab deapn belakang 2 kaler. Yang ni pun simple jugak sebenarnya tapi ambik masa skit masa nak edit balik design tu. Kalau design dah siap2 dalam Ai atau Photoshop tinggal nak print je, cepat le sikit siap.

Oklah….setakat ni dulu buat kali ni.

Siap sedialah korang untuk start order baju untuk apa sahaja aktiviti korang ye. Kalau lambat dapat, jangan marah saya ye….hehehe.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok..jumpa lagi dilain masa…baaaaiiiii…

Dari kami disini,

Abang Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

Ekonomi tak menentu tapi bisnes TShirt tetap maju…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Tengah buat apa tu? Mestilah tengah mengadap komputer, ye tak….nampaknya jerebu tak hilang2 jugak walaupun hujan lebat tadi. Harap2 hilanglah jerebu ni cepat. Kesian kat orang2 yang kena kerja luar. Nanti tak pasal2 ngidap macam2 penyakit lak.

Di kesempatan ni jugak saya nak ucapkan takziah pada mangsa2 musibah di Masjidil Haram baru2 ni. Betul kata Imam Besar Masjidil Haram. Ini semua qada’ qadar Allah. Hanya Dia sahaja yang tahu hikmah disebaliknya. Umpama tsunami di Acheh. Alhamdulillah, Acheh kini dah menjadi negeri Islam dah lepas bencana hari tu.

Satu lagi musibah ialah keadaan ekonomi dunia. Sekarang ni USD1 sama dengan hampir +-RM4.50. Satu situasi yang agak menyusahkan terutamanya bagi peniaga yang banyak import barang dari luar.

Penyakit ni sikit sebanyak akan bagi efek kepada harga certain baju yang diimport dari luar. Bukan sahaja baju tapi macam saya sendiri yang buat bisnes online, sedikit sebanyak akan bagi efek kat kos promosi seperti Google Ads, FB Ads, Email Marketing dll.

So, nak tak nak, saya terpaksa naikkan sedikit harga baju supaya kitaorang dapat tampung kos2 yang meningkat tu.

Pengumuman 2015 2

 

Maaf sangat2 ye. Saya tak boleh buat apa. Memang kalau diikutkan nak bagi harga yang mampu customer beli tapi apakan daya, kos meningkat. So, kami terpaksa adjust harga tu.

Untuk pengetahuan korang, harga baju 4square paling ketara sebab baju tu diimport dari Bangladesh.

Baju 4square 2015 TERKINI

Baju lengan panjang 4square RM17

Klik butang bawah ni kalau nak tengok detail harga baju 4square tu ye.

KLIK SINI SEKARANG

Kami juga ada banyak lagi pilihan baju kat Katalog2 Baju kat atas nun. Klik je mana2 katalog yang korang nak & ambik langkah seperti dibawah ni untuk order tshirt korang tu ye.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Selain daripada baju plain biasa, kami juga ada jual baju2 Raglan seperti berikut :

Raglan Enzo 2 copy Raglan Enzo 1 copy Baju Gildan Roundneck Raglan SS Baju Gildan Raglan Lengan 3 Suku Baju Raglan matahari

Ok…cam biasa. Ada beberapa tempahan yang sempat saya ambik gambar hari tu. So, ini antaranya ye….

tshirt kelas tshirt kelas

Yang ini simple je, 1 kaler print je depan belakang. Diaorang lukis tangan & saya transfer ke dalam komputer.

tshirt kelas tshirt kelas tshirt kelas

Yang nipun 1 kaler print jugak. Ramai jugak yang nak design Class of 2015 ni. Sekurang2 nya ada le kenangan yang diaorang boleh ingat dalam Tahun 2015 ni.

tshirt cetak tshirt group

Yang ni print atas baju Raglan. Cantik jugak. Design diorang buat dalam Customink. Senang je.

baju cetak cetak baju

Yang ni memang puashati. Cantik betul. 4 kaler print. Ambik masa skit cuma masa nak edit balik design tu je. Time nak print sekejap je. Alhamdulillah. yang ni pun guna baju Raglan ni.

baju elmo

Yang ni baju elmo. Untuk family day. Kitaorang pun ada buat untuk family kitaorang sebelum ni. Memang cantik.

tshir custom made

Yang ni baju custom made atau jahit lain ni. Kalau ikutkan hari tu, diaorang order dalam 60 lai. Belakang tu diaorang sendiri nak nombor camtu.

nak print nombor yang ambik masa skit. Design lain kejap je.

Oklah…setakat ni dulu ye. Jumpa lagi dilain masa. Penat dah. nak rehat jap.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Jumpa lagi…baiiiiiii…

Yang disini,

Abg Nik & Kak Salina
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

TShirt kelas…..antara kenangan terindah diwaktu sekolah …

Microfiber 1804 2 copy Microfiber 1804 COPY

Muslimah Budak copy Raglan Enzo 1 copy Raglan Enzo 2 copy

BAJU2 ENZO BARU DI http://www.mohcetakbaju.com

Hai & Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar korang semua? Ada yang tengah ambik exam penting ke? Kitaorang doakan semoga sape2 yang tengah ambik exam tu, dapat result cemerlang nanti. Jangan duk nak belek handphone je. Exam tu penting tu. Jangan pikir masa terdekat je. Pikir sekali nun masa depan sekali. Kang nanti orang lain dapat gaji tinggi, korang je gaji rendah sebab malas nak belajar. Masa tu baru menyesal tak belajar betul2.

Tapi pada korang yang dah lepas exam atau tak ada exam penting tapi nak ada kenangan terindah ngan group korang, apakata tahun ni buat tshirt kelas. Special punya.

Korang jangan risau….korang yang duduk kat pelusuk Sabah Sarawak pun boleh merasa nak pakai tshirt kelas ni.

Tapi kebiasaannya, cikgu kelas le yang bantu tempahkan sebab kadang2 student2 ni terutamanya yang duduk ceruk2 kampung tak berapa pandai sangat nak order tshirt ni. Cikgu le yang bantu.

Macam yang order ngan kitaorang, ramai jugak cikgu2 yang sporting yang tolong order baju tu untuk anak murid diaorang.

Contohnya macam cikgu kat bawah ni. Regular customer kitaorang. Dah 3 tahun berturut2 dia tempah tshirt kelas untuk anak murid dia Tahun 6. Seronok bukan main budak2 tu bila dapat tshirt tu. Memang kenangan terindah le budak2 tu. Boleh ingat sampai bila2 kawan2 kelas diaorang time tu.

Baca apakata cikgu ni & ayat tu saya copy yang asal tanpa edit satu huruf pun :

Nama: Nadira idari bt Sufaat
Alamat Emel: nadiraidari@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Dah 3 tahun berturut2 buat T-shirt dengan en Nik. Saya guru kelas sekolah rendah darjah 6. Puas cari kedai printing T-shirt tapi tak puas hati sebab mahal dan kurang berkualiti. Saya pun cari website saja2 je dan terjumpa web ni. saya suka sebab boleh design sendiri dan duduk rumah goyang kaki je tunggu T-shirt siap hehe. saya gembira bila anak2 murid saya gembira dan ini lah kenangan kami bersama. Saya akan terus order dan promosi pada kawan2 guru lain.

TShirt Kelas Nadira Idari 1 TShirt Kelas Nadira Idari 2 TShirt Kelas Nadira Idari 4 TShirt Kelas Nadira Idari 5 TShirt Kelas Nadira Idari 6

Yang bawah sekali tu, yang terkini Tahun 2015 ni. Bawah ni gambar baju sebagai bukti kitaorang tengah siapkan tu.

tshirt kelas

tshirt kelas
Sporting tul cikgu diaorang ni. Saya mula2 tu tak sangka jugak cikgu ni yang order tiap2 tahun ngan kitaorang tapi bila dia bagi gambar & bagitahu dah 3 tahun order ngan kitaorang, baru le kitaorang tahu. Terima kasih Cikgu Nadira sebab percaya kat bisnes kami. Nanti order lagi ye tahun depan….hehehehe.

Okay…..sebelum saya nak kongsi ngan korang antara TShirt yang kitaorang dah siapkan sebelum ni, nak promote lagi antara TShirt2 yang kitaorang ada kat blog ni. Baju yang paling biasa & paling murah kitaorang boleh offer ialah baju cotton brand 4square. Lengan pendek & panjang. Walaupun murah tapi kualiti tetap ok.

Baju roundneck 4square 2015

Baju lengan panjang 4square Katalog Long Sleeve 4square

Macam2 kaler ada. Dah beribu2 customer yang order ngan kitaorang & Alhamdulillah, semua puashati dengan kualiti baju & printing. Saya pun lebih suka baju ni sebab nak printing mudah & kain dia lembut je.

Selain daripada tu, baju raglan. Kalau taknak plain, yang ni pun banyak orang order.

 

Baju Raglan matahari

Macam2 pilihan baju ada kat blog saya ni untuk korang pilih. Korang & group pun lebih puashati.

So, kalau nak tengok macam2 lagi jenis baju yang kitaorang jual, klik kat page Katalog2 baju kat atas nun, ada Katalog Enzo, Gildan, Oren Sport, Change & Arorasport untuk korang pilih. Rajin2 le klik kat atas nun.

Kalau guna smartphone, klik kat bahagian MENU kat bahagian atas sekali. Macam2 jenis baju ada.

Nak printing EMBOSS pun ada. Printing jenis timbul. So, boleh dikatakan banyak juga pilihan yang korang boleh buat dalam blog ni tau…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Okaylah……hari ni cam biasa. Kalau tak kongsi cerita tempahan sebelum ni memang tak sah. Okay…apa cerita hari ni?

tshirt cetak Raglan cetak baju Raglan

Ini contoh baju Raglan yang kitaorang print sebelum ni.Design simple je & diaorang guna Customink.com untuk designkan sendiri design diaorang tu.

tshirt kelas raglan tshirt kelas

Dalam artikel lepas, saya ada masukkan baju kelas kaler lain tapi dari customer yang sama. Yang ni pun guna baju jenis Raglan tapi brand Enzo ni. Lengan pendek. Design ni cikgu ni ambik dari website kitaorang satu lagi di http://www.cetaktee.com. Saya cuma adjust semula dia punya design ikut nama kelas yang diaorang nak. So, agak sempoi jugak. Masa lama skit masa nak edit design tu semula. Dah print, kejap je siap.

tshirt kelas raglan

tshirt kelas raglan

Yang ni pun macam yg kat atas nun. Ada 4 kelas semuanya. Semua guna baju Raglan Enzo. Design print sama, cuma tukar nama kelas & nama student je.

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni pun baju kelas. Ini pun regular customer kitaorang ni. Tiap2 tahun order ngan kitaorang. Design semua diaorang buat dalam Customink.com. Korang pun boleh buat sebenarnya. Mudah je. Klik kat SINI untuk korang buat design tu sendiri. Memang senang. Cer tengok dulu.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni print atas baju kain jersi brand Arorasport. Bagi yang nak kain yang cantik sikit kena sanggup le bayar mahal sikit. Itu terpulang pada korang. Kalau bajet murah, pilih je baju yang murah2. It’s up to you guys……

 

family day

tshirt keluarga

Ini bukan baju kelas tapi baju family day. Tapi rasanya bukan family sangat pun ni. Rasanya diaorang kumpul kawan2 kot sebab tulis pun Friends Fun Day. Design ni saya yang designkan sendiri. Ambik contoh design yang dah ada sebelum ni.

tshirt syarikat raglan
tshirt syarikat

Ini baju syarikat  ni. Syarikat SPA. Belakang adalagi sebenarnya tapi tak sempat nak upload gambar.

Okaylah…sampai sini dulu hari ni. Kalau ikutkan hati, penuh page ni nak kongsi dengan design2 baju yang kitaorang baru siapkan baru2 ni. Tapi tak apa. Korang skrol lagi ke bawah2 untuk tengok macam2 lagi design baju yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ingat pesan kitaorang….TShirt kelas adalah antara kenangan yang paling indah bersama rakan2 sekelas. Simpan TShirt korang tu sampai dewasa, walaupun tak muat. Kalau muat lagi, pakai ramai2 masa reunion nanti. Takpun simpan untuk tunjukkan kat anak2. Mana tahu dalam nama ramai2 kat baju tu ada lak nama awek masa korang ngorat dulu. Nanti boleh mengimbau balik kenangan lama nanti.

So, kalau nak order, tolong buat segera sebab kalau lambat & korang nak guna cepat, takut tak sempat siap nanti. Lagipun Tahun 2015 tinggal kurang lebih 4 bulan je lagi.

Okay…jumpa lagi korang dilain masa. Baaaaiiiiiii…..

Yang suka cetak tshirt,
Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Print EMBOSS(TIMBUL) untuk baju kelas korang. Lain dari yang lain. Order cepat…..

Hai & Salam Cetak baju semua,

Apa khabar semua? Masih tengah mengumpul order untuk baju kelas ke?

Okay…..kalau boleh kumpul segera ye. Bukan apa. Nanti bila dah cuti baru nak order, memang dah kurang bermakna dah sebab baju kelas biasanya pakai time sekolah atau belajar ramai2. Kalau dah cuti baru nak order, memang tak seronok le nanti.

Haaaa…cepat cepat cepat cepat!!!! Kalau lambat jangan menyesal ye. Hehehehe….

Ok..hari ni, saya nak kongsi ngan korang satu cara stail printing yang dah lama kitaorang buat, tapi ramai student yang tak buat.

Printing emboss atau timbul. Nak tak? Tambahan RM3 ke RM5 selai je dari harga printing biasa.

Korang boleh jugak combine, emboss & biasa. memang cantik. Lain dari yang lain.

KLIK LINK BAWAH NI UNTUK TENGOK VIDEO CAMANE RUPA EMBOSS TU…….

KLIK SINI SEKARANG

Memang cantik kalau buat emboss ni. Cuma nak bagitau, harganya akan lebih dari printing biasa ye tapi cantik.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Cuma ada kelemahan sikit untuk emboss ni sebab biasanya emboss boleh buat atas baju cotton je. Microfiber atau jersi tak boleh buat. Nanti cabut sebab material dia lain sikit.

Baju cotton, kitaorang ada macam2 jenis. Dari yang paling murah brand 4square hingga Gildan, Enzo & Oren Sport.

Nak yang lain sikit, baju Raglan. Yang ni pun banyak orang order jugak ni.

Baju Gildan Raglan Lengan 3 Suku Baju Raglan matahari Kod 1028 Raglan Enzo

So, terpulang pada korang & poket korang. Rasa nak biasa2 je atau yang grand. Bagitau je nanti ye.

Banner TShirt

So, oklah….apa cerita kita hari ni. Cam biasa…bertalu2 order masuk sekarang ni. Saya dah pesan awal2 ye. Jangan menyesal lak nanti kalau order lambat. Nanti jenuh nak tunggu baju siap nanti kang.

Cer tengok tempahan ni….

tshirt runningman baju running man

Tshirt simple je. Tshirt Running man. Belakang kosong. Memang sempoi. Mula2 print bulat penuh biru, pastu tindih kuning. Kejap je siap.

baju cetak tshirt group

Ini biasa je sebab 1 kaler print tapi yang ambik masanya masa nak buat design2 tu. Yang tu ambik masa lama sikit. Dah siap design memang cepat je print sebenarnya.

tshirt kelas baju kelas

Ni tshirt kelas untuk budak MRSM. Jugak sempoi & simple je. Cuma masa nak print lencana tu ambik masa sikit tapi Alhamdulillah dah biasa print, so tak ada masalah.

tshirt kelas tshirt kelas

Yang ni customer buat design dalam Customink.com. Ini pun cikgu diaorang yang buatkan. Memang sporting tul cikgu ni. Tiap2 tahun buat baju kelas dia dengan kitaorang. Alhamdulillah…terima kasih Cikgu.

baju kelas baju kelas baju kelas baju kelas

Yang ni untuk baju kelas jugak. Ada 4 kelas yang buat design lebih kurang sama tapi baju lain2 kaler. Mesti seronok diaorang dapat baju tu nanti.

Oklah…setakat ni dululah ye.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Ikhlas dari:

Abg Nik & Kak Salina

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 866 other followers

%d bloggers like this: